Ράμα για απειλές από Ιράν- Κάθε επίθεση εναντίον μας είναι επίθεση στο ΝΑΤΟ



Ιανουάριος 9, 2020. 17:21

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δήλωσε σήμερα από τη Βιέννη ότι η Αλβανία διατρέχει κίνδυνο με την παρουσία των Μουτζαχεντίν στη χώρα, αλλά η φιλοξενία τους προήλθε από κοινή στάση της αλβανικής πολιτικής.



Ερωτηθείς εάν η Αλβανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πιθανή επίθεση από το Ιράν, μετά τις δηλώσεις του Αλί Χαμενεΐ, ο Ράμα απάντησε λέγοντας ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Αλβανίας είναι επίθεση κατά του ΝΑΤΟ.


Τόνισε ότι η Αλβανία με την απόφασή της να φιλοξενήσει σε ειδικά καταλύματα τους αντικαθεστωτικούς του Ιράν, γνώριζε ότι αναλάμβανε μια επικίνδυνη κατάσταση.


«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και κάθε επίθεση στη χώρα μας είναι μια επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ. Ας είμαστε σαφείς. Όποιος πιστεύει ότι η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ είναι, απλά, μια νέα κατάσταση (για τη χώρα) και δεν την αντιλαμβάνεται ως δέσμευση για την αντιμετώπιση κινδύνων, πρέπει αλλάξει τις απόψεις του.


 Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζουμε τους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε χρήσιμοι στη στήριξη της συμμαχίας η οποία αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο», είπε ο Ράμα.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr