Κόμμα Αλβανοτσάμηδων: Ο Έντι Ράμα απέρριψε πρωτοβουλία μας για καταδίκη της Ελλάδας



Ιανουάριος 18, 2020. 18:06

Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, δήλωσε ότι όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, οι βουλευτές του σε συνεργασία με την πλειοψηφία ήθελαν να συστήσουν μια κοινοβουλευτική επιτροπή για να καταδικάσουν τα εγκλήματα στη τσαμουριά, αλλά πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν αρνητικός σε αυτήν την πρωτοβουλία.  



«Οι βουλευτές του PDIU σε συνεργασία με την πλειοψηφία της Αναγέννησης δημιούργησαν μια επιτροπή για να καταδικάσουν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν (κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο) εναντίον των Αλβανοτσάμηδων στην Ελλάδα. 

Αλλά, δεν υπήρξε θέληση και ο πρωθυπουργός μου είπε ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Αυτό στάθηκε η αιτία να απομακρυνθούμε από το κυβερνητικό πρόγραμμα», είπε ο Ιντρίζι.


Οι δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων  έγιναν στην επέτειο των 29 ετών από την ίδρυση του συλλόγου  'Ένωση της Τσαμουριάς'. Ο Ιντρίζι είπε χαρακτηριστικά ότι κάποια μέρα οι Αλβανοτσάμηδες θα γυρίσουν στη ‘γη των προγόνων τους’.


balkanweb.com, 27.al,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr