Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Ρομάνο Πρόντι: Να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση Τουρκίας- Ρωσίας στη ΛιβύηΙανουάριος 14, 2020. 09:30

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε ότι είναι παράλογο να βρισκόμαστε μπροστά σε μια τουρκο-ρωσική πρόκληση στη Λιβύη.Ο Πρόντι φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική ειδησεογραφική εκπομπή χθες το απόγευμα κάλεσε την Ιταλία να πράξει ότι είναι δυνατόν για να βγει «από την περιθωριοποίηση των τελευταίων ετών που παρά την εγγύτητά μας με τη Λιβύη φθάσαμε στην παράλογη σημερινή κατάσταση. Και η Ευρώπη, ωστόσο, βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση με την Τουρκία και τη Ρωσία που επεμβαίνουν έξω από τα σύνορά μας».


Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος επεσήμανε: «Καμία ευρωπαϊκή χώρα σήμερα δεν έχει την εξουσία να παρεμβαίνει. Αν συμφωνήσουν η Γαλλία και η Ιταλία, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν και θα έχουμε μια άποψη», σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο, απέχει δύο βήματα από τη Λιβύη και δεν μπορεί να κάνει τίποτε».


Ο βετεράνος αριστερός πολιτικός, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο Aki,  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «πρέπει να αναληφθεί ενιαία δράση για την αποκατάσταση στη Λιβύη, για να διασφαλισθεί ότι δεν θα διαμελισθεί και πάνω από όλα θα αποκατασταθεί η ηρεμία που τόσο απεγνωσμένα χρειαζόμαστε».


  --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr