Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Ρωσίας και Τουρκίας άρχισαν συνομιλίες στη Μόσχα





Ιανουάριος 13, 2020. 09:30

Μόσχα.

Οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου θα συζητήσουν με τους Τούρκους ομολόγους τους, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ στη συνάντησή τους σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα για τον διακανονισμό στη Λιβύη, την κατάσταση στη Συρία και το κλίμα που δημιουργήθηκε στη Μέση Ανατολή με την επιδείνωση γύρω από το Ιράν.



Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass που επικαλείται την τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, στην τουρκική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, για ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου, Ακίλα Σάλεχ έφθασε χθες στη Μόσχα για συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη, ενώ ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ συναντήθηκε χθες Κυριακή με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr