Οι Ιρανοί αποκάλυψαν το είδος των πυραύλων που χτύπησαν την αμερικανική βάση στο Ιράκ



Ιανουάριος 8, 2020. 21:40

Ιρανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι τα αμερικανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας στο Ιράκ απέτυχαν να αναχαιτίσουν τους πυραύλους που εκτόξευσαν οι αεροπορικές δυνάμεις των φρουρών της ιρανικής επανάστασης.



Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ‘Τασνίμ’,  οι πύραυλοι του ιρανικού στρατού κατέστρεψαν την αεροπορική βάση του Άιν αλ Άσάντ στην επαρχία Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ τις πρώτες πρωινές ώρες τις Τετάρτης.


Η επίθεση του Ιράν έγινε ως αντίποινα για την δολοφονία από τους Αμερικανούς του κορυφαίου Ιρανού διοικητή της αντιτρομοκρατίας Κασέμ Σολεϊμανί και η αεροπορική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης χρησιμοποίησε πυραύλους «Fateh-313» και «Qiam» με εμβέλεια στόχου τα 500 χλμ και τα 800 χλμ αντίστοιχα.


Οι πύραυλοι Fateh-313 έχουν τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε τα αμερικανικά αμυντικά συστήματα δεν κατάφεραν να παρεμποδίσουν κανένα από αυτούς, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, οι πύραυλοι Qiam που πυροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης ήταν εξοπλισμένοι με συστήματα παρεμβολής ραντάρ και κεφαλές κατακερματισμού.


Ήταν η πρώτη φορά που το Ιράν χρησιμοποίησε τέτοιους προηγμένους πυραύλους με μια επιχείρηση μάχης.


Οι πύραυλοι Qiam έχουν πολλαπλές κεφαλές και με το χτύπημα τους προκάλεσαν δεκάδες εκρήξεις στην αμερικανική αεροπορική βάση.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, το Ιράν έπληξε μόνο τη βάση του Άιν αλ Άσαντ στην επίθεση της 8ης Ιανουαρίου.


Μάλιστα, όλες οι ιρανικές πυραυλικές μονάδες είχαν τεθεί σε επιφυλακή κατά τη στιγμή της επιχείρησης κατά της αμερικανικής βάσης στο Ιράκ και οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιηθεί επίσης, ότι οποιαδήποτε αντίδραση στην επίθεση θα προκαλούσε μια πολύ σκληρή απάντηση από την Τεχεράνη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr