Σε επιφυλακή η Αλβανία λόγω των Ιρανών αντικαθεστωτικών που φιλοξενεί


  
Ιανουάριος 8, 2020. 19:05

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Ιούλη Τζοκάτζι στο αλβανικό κανάλι Abc News ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Ετιέν Τζαφάι.


Η δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, από τους Αμερικανούς, ακριβώς διότι στην Αλβανία φιλοξενούνται -όπως είναι γνωστό, Ιρανοί αντικαθεστωτικοί- οι Μουτζαχεντίν, καθώς κυκλοφορούν φήμες ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια της χώρας.


Ο Τζαφάι ήταν καθησυχαστικός δηλώνοντας πως η κατάσταση παρακολουθείται και λαμβάνονται μέτρα.

Αποσπάσματα από τη συζήτηση:

Έχουμε ένα μέρος του ιρανικού μετώπου της αντιπολίτευσης που βρίσκεται στην Αλβανία. Προς το παρόν, η κατάσταση παρακολουθείται, έχουμε επίσης επαφές σε επίπεδο υπηρεσιών.


Μπορεί η παρουσία αυτών των ανθρώπων ή των οικογενειών να φέρουν προβλήματα στη χώρα μας;

Πρόκειται σαφώς για οικογένειες. Προς το παρόν η σύγκρουση δεν είναι μεταξύ των φατριών στο Ιράν και εμείς εδώ έχουμε μια φατρία. Η σύγκρουση είναι μεταξύ της Αμερικής και του Ιράν και κατά συνέπεια όχι μόνο αυτών. Η περίπτωση της Αλβανίας δεν σχετίζεται με συμβαίνοντα , ωστόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις στο παρελθόν.


Υπάρχουν έκτακτα μέτρα ασφάλειας τη στιγμή που μιλάμε;


Υπάρχουν μέτρα ασφάλειας, αλλά όχι εξαιρετικά. Φυσικά υπάρχουν μέτρα σε όλες τις πρεσβείες σε όλη την περιοχή και παρακολουθούμε και επικοινωνούμε με τους Αλβανούς πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένα μέτρα.


abcnews.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr