Η Θεσσαλονίκη στέλνει βοήθεια στους σεισμόπληκτους του Δυρραχίου




Ιανουάριος 19, 2020. 21:04


Μια σημαντική βοήθεια για τους κατοίκους που επλήγησαν από το σεισμό της 26ης Νοεμβρίου  έφθασε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη στο Δυρράχιο.



Πρόκειται για βοήθεια που συγκεντρώθηκε από την αλβανική κοινότητα Θεσσαλονίκης και το φορτίο φορτώθηκε στην «πλατεία Δυρραχίου» της Θεσσαλονίκης και έφθασε στην «πλατεία Θεσσαλονίκης» της παραλιακής πόλης της Αλβανίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Η πρωτοβουλία των Αλβανών μεταναστών στη Θεσσαλονίκη είχε μεγάλη επιτυχία. Συγκεντρώθηκαν κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες, ρούχα και τροφές.


Στη Θεσσαλονίκη ζουν χιλιάδες Αλβανοί και μόλις άκουσαν για τον τρομερό σεισμό που συνέβη στην Αλβανία, ανταποκρίθηκαν αμέσως στην έκκληση για βοήθεια.


Μαζί με τους Αλβανούς μετανάστες, χιλιάδες Έλληνες  πολίτες της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, οπαδοί του «Άρη», του «Πάοκ», δήμοι και φορείς μαζί με την Εκκλησία συνέδραμαν στη συλλογή υλικών άμεσης βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους του Δυρραχίου.
 Ήταν μια συνολική αντίδραση  της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Αυτό δείχνει ότι οι λαοί έχουν καλή θέληση και θέλουν να συνυπάρξουν σε ένα μέλλον που θα είναι θετικό και αρμονικό», δήλωσε ο Λουάν Ζούκα, επικεφαλής της Αλβανικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.


Ο αναπληρωτής δήμαρχος του Δυρραχίου, Φλόριαν Ταχίρι, ευχαρίστησε τους Αλβανούς για την αλληλεγγύη τους.


«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αλβανούς της Θεσσαλονίκης και όλους τους Αλβανούς που ζουν σε όλον  τον κόσμο επειδή έχουν έρθει κοντά μας και μας βοήθησαν αυτές τις δύσκολες μέρες», δήλωσε ο Ταχίρι.


Αυτόν τον καιρό, μέσα στον χειμώνα, οι οικογένειες που ζουν σε σκηνές στις αγροτικές περιοχές του δήμου Δυρραχίου είναι ο προορισμός αυτής της βοήθειας.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr