Σερβία: Διαδηλωτές επιτέθηκαν στην πρεσβεία του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι



Ιανουάριος 3, 2020. 16:16

Η πρεσβεία του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι έγινε στόχος ομάδας Σέρβων διαδηλωτών χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέλη οργανώσεων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ερυθρού Αστέρα, προσπάθησαν να κάψουν τη σημαία του Μαυροβουνίου χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα.



Ωστόσο, η  κατεστραμμένη σημαία αντικαταστάθηκε το πρωί της Παρασκευής, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου.


Οι διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν με αφορμή την ψήφιση την περασμένη εβδομάδα από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου νόμου που προβλέπει την θρησκευτική ελευθερία  και έχει προκαλέσει ανησυχίες για την κατάσχεση από το κράτος δομές της σερβικής εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.


Την περασμένη εβδομάδα έγιναν μεγάλες διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις του Μαυροβουνίου από τη σερβική κοινότητα, ενώ η πρόταση του κοινοβουλίου απορρίφθηκε από την Σερβική Μητρόπολη στη χώρα αυτή.


Οι Σέρβοι διαδηλωτές στο Βελιγράδι ανέφεραν ότι η σερβική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να προστατεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στο Μαυροβούνιο.


 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr