Αλβανοί του Καυκάσου επισκέφθηκαν τον υπουργό Διασποράς



Ιανουάριος 2, 2020. 09:28

Τίρανα.

Ο υπουργός επικρατείας για τη Διασπορά, Παντελή Μάικο, δέχθηκε τον Σαχίν Ομάροφ, που είναι επίτιμος πρόξενος της Αλβανίας στην Ουκρανία από το 2015 και τον Ρόμπερτ Μόμπιλι,  επικεφαλής της Αλβανικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας Ούντι στο Αζερμπαϊτζάν.


Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένας εκπρόσωπος της αλβανικής κοινότητας του Αζερμπαϊτζάν έγινε δεκτός από επίσημο θεσμό του αλβανικού κράτους.


«Η κοινότητα Ούντις είναι μία από τις παλαιότερες κοινότητες του Αζερμπαϊτζάν, προέρχεται από τη φυλή Ούντι -UDI(*) που είναι μία από τις 26 Αλβανικές Φυλές που ζούσαν στον Καύκασο γύρω στον 5ο αιώνα και κρατούν τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό των προγόνων τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Διασποράς.



(*) UDI- είναι ένας ντόπιος λαός του Καυκάσου. Περιοχή από την οποία μετανάστευσαν οι Αλβανοί στη Χερσόνησο του Αίμου.Σήμερα η φυλή αριθμεί περί τα 10 χιλιάδες άτομα και είναι διασκορπισμένοι στο Αζερμπαϊτζάν, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Καζακστάν και την Ουκρανία. Γλώσσα τους είναι η Ούντι, η παλιά αλβανική και όλοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Σημείωση: Το δημοσίευμα  είναι του Albin.info της 26 Ιουλίου 2019 με τίτλο: «Σε ένα χωριό στο Αζερμπαϊτζάν ζουν 4.000 Αλβανοί, συναντώνται με τον υπουργό Παντελή Μάικο» και είναι η πρώτη φορά που επισημοποιείται η σχέση των Αλβανών της Βαλκανικής με τους Αλβανούς του Καυκάσου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr