Επίσκεψη Πούτιν στις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία- Συνάντηση με Άσαντ



Ιανουάριος 7, 2020. 18:13

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στη Δαμασκό όπου επισκέφθηκε τις ρωσικές δυνάμεις με την ευκαιρία των εορτών, συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.



Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στα κεντρικά γραφεία των ρωσικών δυνάμεων στη Δαμασκό. Οι πρόεδροι Άσαντ και Πούτιν παρακολούθησαν στρατιωτική παρέλαση των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στη Συρία.


Ο πρόεδρος Άσαντ, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana,  χαιρέτισε τους Ρώσους αξιωματικούς και στρατιώτες με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και εξέφρασε την εκτίμησή του καθώς και του λαού της Συρίας για τις θυσίες που έκαναν παράλληλα με τους στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού.
φωτό Sana

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, οι πρόεδροι Άσαντ και Πούτιν συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς επίσης και σχέδια για την εξάλειψη της τρομοκρατίας που απειλεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα των Σύριων πολιτών στην πόλη Ιντλίμπ, τις εξελίξεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας και τα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία εκεί.

φωτό Sana

Ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί αύριο, 8 Ιανουαρίου,  στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στην τελετή έναρξης της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας.


sana.sy, russian.rt.com,

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr