Τουρκία: Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έκλεισαν λόγω …νέου δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη



Ιανουάριος 2, 2020. 16:20

Οι έντυπες εκδόσεις των εφημερίδων «Güneş» και «Star» της φιλοκυβερνητικής ομάδας Türk Medya έκλεισαν λόγω οικονομικών προβλημάτων.



Μετά την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης από τον προσκείμενο στην αντιπολίτευση   Εκρέμ Ιμάμογλου, τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ακυρώθηκαν όλες οι μηνιαίες δημοτικές συμβάσεις για διαφημίσεις προς τον όμιλο TürkMedya ύψους 10 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (1,8 εκατομμύρια δολάρια), με την επίκληση των υπερβολικών δαπανών της προηγούμενης διαχείρισης από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti).


Μετά την καταγγελία της σύμβασης από το δήμο Κωνσταντινούπολης, ο όμιλος άρχισε να μειώνει το προσωπικό του, γράφει η εφημερίδα Τοίχος (Gazete Duvar).


Ο όμιλος Türk Medya απέλυσε πολλούς παρουσιαστές ειδήσεων και άλλους υπαλλήλους από το  Κανάλι 24, ενώ η Güneş αποφάσισε να παύσει την έκδοσή της και να επικεντρωθεί στην ηλεκτρονική δημοσίευση.


Η εφημερίδα Star σταμάτησε εντελώς τις δραστηριότητές της ενώ η έκδοση μεταφέρθηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Akşam, γράφει η Ντουβάρ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr