Η Αλβανία αναλαμβάνει την προεδρία του ΟΑΣΕΙανουάριος 1, 2020. 19:38

Η Αλβανία αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες της θα είναι οι προσπάθειες επίλυσης των συγκρούσεων.


Η προεδρία, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΕ θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.


 «Η ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ είναι μια ιστορική στιγμή και μια τιμή για την Αλβανία», δήλωσε ο Ράμα τονίζοντας ότι «η προεδρία του ΟΑΣΕ είναι το αποκορύφωμα του σημαντικού πολιτικού μετασχηματισμού μας».


Η Αλβανία θα εστιάσει την προσοχή της στην από κοινού εφαρμογή των βασικών χαρακτηριστικών του ΟΑΣΕ, όπως η πρόληψη της κλιμάκωσης των συγκρούσεων, η παρακολούθηση των εκλογών, η στήριξη των μεταρρυθμίσεων και η βελτίωση της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών, συνεχίζοντας παράλληλα την ενίσχυση του διαλόγου που εμπνέεται από την 30η επέτειο του Χάρτη των Παρισίων.


«Η κρίση στην Ουκρανία και όλα γύρω της παραμένουν μια πρόκληση για την ασφάλεια στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.


Επισήμως, η Αλβανία θα αναλάβει την προεδρία του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ στις 9 Ιανουαρίου στη Βιέννη.


Αλβανικά ΜΜΕ
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr