Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Στη Λιβύη ο πυρήνας του ‘Στρατού του Οθωμανικού Χαλιφάτου’;

Η Λιβύη θα είναι το σημείο εκκίνησης για τον πυρήνα του «Στρατού του Οθωμανικού Χαλιφάτου»;


Ιανουάριος 27, 2020. 18:48


Πηγές μέσα από την πρωτεύουσα της Λιβύης επιβεβαίωσαν ότι οι μισθοφόροι από τη
βόρεια Συρία παρουσιάζονται ως στρατιώτες του στρατού του οθωμανικού χαλιφάτου, ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνισή του,  με την ευκαιρία της 100ής επετείου από την πτώση του, το 1923.Οι πηγές που προτίμησαν να μείνουν στην ανωνυμία για λόγους ασφαλείας- γράφει το λιβυκό δημοσίευμα-  έδειξαν ότι μια σημαντική πτυχή των μισθοφόρων είναι οι Τουρκμένοι της Συρίας που θεωρούνται ιδεολόγοι μαχητές του Οθωμανισμού, που ανήκουν στο τμήμα Σουλτάνου Μουράτ μαζί με άλλες εθνότητες από χώρες της Κεντρικής Ασίας, ενώ οι Άραβες μαχητές είτε προέρχονται από τα πολιτικά ισλαμικά ρεύματα είτε αναζητούν μια καλή ευκαιρία να περάσουν λαθραία στην  Ιταλία με σκάφη μετανάστευσης.


Και συνέχισαν,  ότι μερικοί από αυτούς τους μισθοφόρους δηλώνουν ανοιχτά ότι προσλήφθηκαν από τον στρατό του Οθωμανικού Χαλιφάτου και ότι έχουν ως Σουλτάνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εκτελούν τις διαταγές του.


Ο  Αχμέντ Κάρμο Σιχαμπί επικεφαλής στον Εθνικό Στρατό της Συρίας που υποστηρίχθηκε από την Άγκυρα, εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο σε ένα από τα τουρκικά κανάλια πιστά στην κυβέρνηση του Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ότι έστειλε μαχητές στη Λιβύη, λέγοντας: «Είναι έτοιμοι να πάνε οπουδήποτε για να στηρίξουν τους καταπιεσμένους και θα πάνε στο Τουρκεστάν», προσθέτοντας: "Οι ψυχές μας, τα παιδιά και οι παππούδες μας επιθυμούν τη λύτρωση του οθωμανικού χαλιφάτου».

Κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι να πάμε για τζιχάντ οπουδήποτε, δεν θα σταματήσουμε».


Το Τουρκεστάν που αναφέρεται από τον αλ Σιχαμπί είναι μια μεγάλη περιοχή στην Κεντρική Ασία που μια οροσειρά στη μέση τη χωρίζει σε δύο μέρη, το Ανατολικό Τουρκεστάν και το Δυτικό Τουρκεστάν, ενώ το Ανατολικό Τουρκεστάν ανήκει στην Κίνα και σήμερα αναφέρεται ως Ξιντζιανγκ. Εκεί είναι το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργιζιστάν.


Συριακά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μεταξύ των μαχητών που μεταφέρονται από την Τουρκία στη Λιβύη είναι Ουιγούροι, Τούρκοι και Τσετσένοι, οι οποίοι είναι μαχητές κάτω από το πανό του οθωμανικού χαλιφάτου στη Συρία.


Υπάρχουν περίπου 5.000 μαχητές από την Ουιγουρία στην βόρεια Συρία, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του λεγόμενου Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκμενιστάν, και υποστηρίζουν την ιδέα της αναβίωσης του Οθωμανικού Χαλιφάτου (Οθωμανικής Αυτοκρατορίας).


Οι παρατηρητές επισημαίνουν ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι σύμπτωση, αλλά μάλλον εκφράζουν τη φύση της κουλτούρας που έφτασε να κυβερνά τις ενέργειες των ένοπλων στην τροχιά του τουρκικού καθεστώτος, υπό το φως της επιμονής του Ερντογάν να υπενθυμίζει το Οθωμανικό Χαλιφάτο στις διάφορες δηλώσεις του, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν τη Συρία και τη Λιβύη. 


Πνευματικοί και πολιτιστικοί κύκλοι καθώς και μέσα ενημέρωσης έρχονται να παγιώσουν το Οθωμανικό Χαλιφάτο και να υπερασπιστούν όσους ζητούν την αναβίωση του.


Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκάλυψε ότι ο αριθμός των τρομοκρατών από τη Συρία που έφθασε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ανήλθε σε περίπου 4.400 ένοπλους και πρόσθεσε ότι η διαδικασία πρόσληψης συνεχίζεται στις περιοχές  που βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο στη βόρεια Συρία, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία θέλει να στείλει περίπου 6000 μαχητές εθελοντές στη Λιβύη».


afrigatenews.net


Α.Β.               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr