Λιβύη: Ο Αλ Σάρατζ ζητά «διεθνή δύναμη προστασίας» εάν ο Χαφτάρ δεν σταματήσει την επίθεση





Ιανουάριος 19, 2020. 09:41

Ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ζήτησε «την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης για προστασία» στη Λιβύη, σε περίπτωση που ο στρατός της Γενικής Διοίκησης επαναλάβει τις εχθροπραξίες, λίγες ώρες, πριν από την έναρξη της διάσκεψης του Βερολίνου για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.



«Εάν ο στρατηγός Χαφτάρ επιμένει στην επίθεσή του, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παρέμβει μέσω μιας διεθνούς δύναμης για την προστασία του άμαχου πληθυσμού στη Λιβύη», δήλωσε ο Αλ Σάρατζ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο.


«Θα χαιρετίσουμε μια δύναμη προστασίας όχι επειδή πρέπει να προστατευθούμε ως κυβέρνηση, αλλά για να προστατέψουμε τον άμαχο πληθυσμό της Λιβύης που έχει υποστεί συνεχείς βομβαρδισμούς επί εννέα μήνες", πρόσθεσε. 


Υπογράμμισε ότι «πρέπει να καθοριστεί ποιος θα συμμετάσχει σε αυτήν, είτε πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Αφρικανική Ένωση είτε για τον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών».


Σήμερα, Κυριακή, η διεθνής κοινότητα θα συζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου με την υποστήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, μια λύση για την  κρίση της Λιβύης, με τη συμμετοχή 11 χωρών που εκπροσωπούν όλους τους παράγοντες ή πέντε (πέντε+πέντε) και παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών, της Αφρικανικής Ένωσης και της Ένωσης Αραβικών Κρατών, σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα.


alwasat.ly

--
Α.Β.





               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr