Ο γαμπρός του Ερντογάν αγόρασε ‘αγροτεμάχιο’ κατά μήκος του νέου καναλιού


 
φωτό από την τουρκική εφημερίδα

Ιανουάριος 20, 2020. 20:28

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ- γαμπρός του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέκτησε 13 στρέμματα γης κατά μήκος της διαδρομής του σχεδιαζόμενου θαλάσσιου καναλιού της Κωνσταντινούπολης που θα παρακάμπτει τον Βόσπορο, σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ.



Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει το σχεδιαζόμενο έργο το 2011 πριν από την εκλογή του ως πρωθυπουργός για τρίτη φορά, και ο Αλμπαϊράκ  αγόρασε οικόπεδα καταχωρημένα ως γεωργική γη στην περιοχή Αρναβούτκοϊ της  Κωνσταντινούπολης, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση, σύμφωνα με την εφημερίδα .


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι , το κόστος της γης στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της αντιπολίτευσης, επενδυτές από τις χώρες του Περσικού Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των μελών της βασιλικής οικογένειας του συμμάχου της Τουρκίας, Κατάρ, άρχισαν να αγοράζουν γη στην περιοχή κατασκευής του καναλιού, με την προσμονή να αποκτήσουν τεράστια κέρδη.


Ταυτόχρονα, ο πατέρας του Αλμπαϊράκ  δήλωσε ότι η οικογένειά τους ενδιαφέρθηκε για γη σε αυτήν την περιοχή της πόλης πολύ πριν γίνει γνωστό για το έργο του καναλιού και απέκτησε μεγάλα οικόπεδα το 2003.


 Το 2012, ο υπουργός επέκτεινε μόνο την περιουσία του αυτή,  αγοράζοντας γη δίπλα σε αυτήν την περιοχή, όπως ανέφερε.


Σημειώνεται ότι στις 17 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης,  από την αντιπολίτευση, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει έρευνες για τις αγορές αγροτοτεμαχίων κατά μήκος της διαδρομής του καναλιού της Κωνσταντινούπολης.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr