Οι Αμερικανοί ενισχύουν με όπλα τους Κούρδους στις πετρελαιοπηγές της Συρίας



Ιανουάριος 17, 2020. 17:49

Οι Αμερικανοί στη βόρεια Συρία συνεχίζουν να ενισχύουν την παρουσία τους στις πετρελαιοπηγές στις επαρχίες της Συρίας Χασάκα και Ντέιρ αλ Ζορ.



«Σε μια καταφανή παραβίαση των διεθνών νόμων και μια καταφανή επίθεση στη συριακή κυριαρχία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οδήγησαν σήμερα μια νέα αυτοκινητοπομπή στο έδαφος της Συρίας, αποτελούμενη από δεκάδες φορτηγά φορτωμένα με στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα και υλικοτεχνική βοήθεια για να ενισχύσουν τα σημεία κατοχής τους στις πετρελαιοπηγές που καταλαμβάνουν οι επαρχίες Χασάκα και Ντέιρ αλ Ζορ», γράφει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας.


Πηγή από την πόλη Καμισλί ανέφερε ότι «μια αυτοκινητοπομπή 75 στρατιωτικών φορτηγών πέρασαν το απόγευμα από το συνοριακό σημείο Σεμάλκα (Κουρδική περιοχή στο βόρειο Ιράκ) στο έδαφος της Συρίας με κατεύθυνση στις πετρελαιοπηγές Χασάκα και Ντέιρ αλ Ζορ μεταφέροντας τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και υλικοτεχνική υποστήριξη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που ελέγχονται από τους Κούρδους.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι μέσα από παράνομες διαβάσεις οι ΗΠΑ παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τη διεθνή νομιμότητα.


sana.sy


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr