«Η Λιβύη είναι ο καθρέφτης της αποτυχίας της Ιταλικής Κυβέρνησης»



Ιανουάριος 2, 2020. 14:05

Ρώμη.

Ιταλίδα βουλευτής περιέγραψε την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη ως ‘καθρέφτη της αποτυχίας της ιταλικής κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική».



 «Η Λιβύη είναι μια στρατηγική χώρα για τα εθνικά μας συμφέροντα: από τον ενεργειακό τομέα μέχρι τις μεταναστευτικές ροές και την τρομοκρατική απειλή, που τώρα βρίσκεται στα χέρια της Ρωσίας και της Τουρκίας καθώς οι τζιχαντιστές και οι μισθοφόροι βρίσκεται παντού», δήλωσε η γερουσιαστής Άννα Μαρία Μερνίνι, πρόεδρος της Γερουσίας από την «Φόρτσα Ιτάλια».


«Η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, στη Λιβύη, απέδειξε το τέλος της επιρροής μας σε μια περιοχή ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια» δήλωσε η γερουσιαστής του κόμματος που βρίσκεται υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης ζήτησε βοήθεια από την Τουρκία και ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ έριξε ένα από αεροσκάφη μας, πρόσθεσε η Γερουσιαστής αναφερόμενη στα πρόσφατα γεγονότα στη Λιβύη, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Aki’.


A.B.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr