Χασίμ Θάτσι: Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία σύντομα με κοινό μέλλον χωρίς σύνορα



Ιανουάριος 18, 2020. 19:32

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι πιστεύει ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία θα έχουν σύντομα ένα κοινό μέλλον χωρίς σύνορα, όπως είπε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση στην Πρίστινα.



Σε ομιλία του σε εκδήλωση που έφερε το τίτλο «Ευχαριστούμε Αλβανία», με την ευκαιρία της 21ης επετείου της φιλοξενίας Κοσοβάρων προσφύγων στη χώρα αυτή, ο Θάτσι είπε χαρακτηριστικά ότι η Αλβανία «αντιμετώπισε τη γενοκτονία που διεξήγαγε το σερβικό κράτος για το λαό του Κοσσυφοπεδίου σε εκστρατείες εθνοκάθαρσης».


 «Η Αλβανία άνοιξε τις πόρτες και τις καρδιές στις ημέρες της τραγωδίας και της κορύφωσης του πολέμου του 1998-99».


«Αυτό είναι το μέγεθος της Αλβανίας, είναι μια πατρίδα με απεριόριστες διαστάσεις αισθημάτων και αλληλεγγύης. Το Κοσσυφοπέδιο είναι αιώνια ευγνώμων στην Αλβανία. Χωρίς την Αλβανία το Κοσσυφοπέδιο δεν θα ήταν ελεύθερο, ελεύθερο και ανεξάρτητο», είπε ο Θάτσι.


Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο  οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση, δήλωσε ότι «η Αλβανία ήταν υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει την έκτακτη ανθρωπιστική κρίση που προήλθε από τη γενοκτονία του τότε ηγέτη της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς».


«Έχουν περάσει δύο δεκαετίες και είμαστε ασφαλώς πολύ καλύτεροι από ό, τι ήμασταν. Ωστόσο, δεν είμαστε τόσο ευτυχείς όσο θα θέλαμε να είμαστε. Πρέπει να είμαστε πιο αφοσιωμένοι στο μέλλον, ώστε να μην διακοινωνούμε τις αρετές μας μόνο σε περιόδους κρίσεων, αλλά να συνεργαζόμαστε με συνέπεια και με μεγάλη ευαισθησία», είπε ο Μέτα.


vecer.press


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr