Σκόπια: Αλβανοί παίρνουν σλαβικά επίθετα για να προσληφθούν στο δημόσιο



Ιανουάριος 31, 2020. 22:28

Η Βόρεια Μακεδονία έχει αντιμετωπίσει ιστορικά πολυάριθμες δια-εθνοτικές εντάσεις ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


 Οι δύο μεγαλύτερες οντότητες, οι Αλβανοί και οι Σλαβομακεδόνες, δεν φημίζονται για  τις καλές σχέσεις τους, ενώ πολλοί  Σλαβομακεδόνες πολιτικοί ακολουθούν εθνοκεντρικές πολιτικές, απορρίπτοντας δραστικά και παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Αλβανών, όπως σημειώνεται. 


Αυτή η κατάσταση μεταξύ των εθνοτήτων οδήγησε -παλαιότερα- στη σύγκρουσης του 2001, η οποία τελείωσε με μια ειρηνική διευθέτηση, την Συμφωνία Πλαίσιο, η οποία προέβλεπε την ένταξη των Αλβανών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στους κρατικούς θεσμούς. 


Σήμερα, δύο δεκαετίες αργότερα, οι Αλβανοί δεν έχουν ακόμη εκπροσωπηθεί σωστά στην κρατική διοίκηση.


 Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων δεν έχουν ομαλοποιηθεί. Ωστόσο, συμβαίνει ένα παράξενο γεγονός.


Ένας μεγάλος αριθμός Σλαβομακεδόνων στον δημόσιο τομέα,  ισχυρίζονται ότι είναι Αλβανοί και καταλαμβάνουν τις κενές θέσεις. 


Όπως αποδεικνύεται, σε πολλές θέσεις στο δημόσιο τομέα υπάρχουν υπάλληλοι που ενώ έχουν σλαβικά ονόματα, στην πραγματικότητα είναι Αλβανοί.


Ορισμένοι το παραδέχονται ανοικτά και λένε ότι  αυτό έγινε στην επιθυμία τους να βρουν εργασία καθώς όλοι γνωρίζουν ότι δεν προτιμώνται οι Αλβανοί…


ina-online.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr