Ιταλία: Δεν θα εμπλακούμε στη σύγκρουση στη Λιβύη



Ιανουάριος 30, 2020. 20:45

Ρώμη.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, στη διάρκεια ενημέρωσης προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Γερουσίας και των Αντιπροσώπων την Πέμπτη,  αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου τονίζοντας ότι η χώρα «δεν πρόκειται ποτέ να πολεμήσει υπέρ ενός από τα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη».



«Δεν πρόκειται να στείλουμε στρατό στη Λιβύη για να πολεμήσουμε ενάντια στη μία πλευρά» ανέφερε ο Ντι Μάιο τονίζοντας ότι «η στρατιωτική δέσμευσή μας εστιάζεται πάντοτε στην ειρήνη».


Οι ιταλικές δυνάμεις στη Μισράτα


Ο Ιταλός διπλωμάτης δήλωσε τη συνεχή επικοινωνία και ενημέρωσή του από τον υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι, για την «ασφάλεια των ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Μισράτα για την προστασία του στρατιωτικού νοσοκομείου», τονίζοντας το έντονο ενδιαφέρον του για την ασφάλειά τους.


«Είμαστε στη Μισράτα με τους στρατιώτες μας, τους οποίους ευχαριστώ για την υπεράσπιση του νοσοκομείου που παρέχει η Ιταλία στον λαό της Λιβύης», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο, επισημαίνοντας  ότι «όλες οι ενέργειες των ενόπλων δυνάμεών μας βρίσκονται εκεί για την υπεράσπιση του συμβόλου της ειρήνης που παρέχει η Ιταλία στον λαό της Λιβύης».


Ο Ιταλός υπουργός υπενθύμισε τι συνέβη το 2011, λέγοντας:


«Πρέπει να γνωρίζουμε τα λάθη που διαπράχθηκαν το 2011, όταν εγκαταστάθηκε η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, και στη συνέχεια ο Καντάφι σκοτώθηκε και η Λιβύη βομβαρδίστηκε», σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα.


Αλ Ουασάτ


Α.Β.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr