Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

Η Αλβανία αυξάνει τον προϋπολογισμό για την ΆμυναΙανουάριος 5, 2020. 16:08

Τίρανα.

Ο προϋπολογισμός για το υπουργείου Άμυνας αυξάνεται στα 2,8 δισεκατομμύρια  λέκε που αντιστοιχεί στο 1,34% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το 2019 που αντιστοιχούσε με το 1,26% του ΑΕΠ.Η αύξηση αυτή στοχεύει στην υλοποίηση του στόχου που έχει αναληφθεί στο πλαίσιο της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, έτσι ώστε ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας να φθάσει στο 2% του ΑΕΠ το 2022.


Τα νέα οικονομικά στοιχεία δείχνουν την υποστήριξη σε αύξηση του προσωπικού, των επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.


Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αλβανίας, ο νέος προϋπολογισμός δίνει μεγαλύτερη ώθηση στις επενδύσεις σε έκτακτες ανάγκες πολιτικής, εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.


Το ταμείο για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων υπολογίζεται σε 36 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις διεθνείς αποστολές προβλέπεται προϋπολογισμός  ύψους 8,2 εκατ. ευρώ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr