Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Η Γερμανία ανακοίνωσε τις χώρες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη ΛιβύηΙανουάριος 14, 2020. 21:09

Ρώμη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε επίσημα τον κατάλογο των χωρών που προσκλήθηκαν να παραστούν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο DPA, οι προσκεκλημένες χώρες σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων είναι:


Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Ρωσική Ομοσπονδία
Ηνωμένο Βασίλειο
Γαλλία
 Κίνα
 Αραβικά Ηνωμένα Εμιράτα
Τουρκία
Κονγκό
Ιταλία
Αίγυπτος 
και
Αλγερία


Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετέχει στη Διάσκεψη, ενώ αναμένεται να συμμετέχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.


Σε επίπεδο διεθνών και περιφερειακών θεσμών, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη.


Προσκλήθηκαν, επίσης,  ο πρόεδρος του προεδρικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού, αρχιστράτηγος Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Aki.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr