Υπουργός Άμυνας Σερβίας: Δεν πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Ιανουάριος 6, 2020. 20:21

Βελιγράδι.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, λέει ότι η Σερβία πρέπει να επανεξετάσει την ευρωπαϊκή πορεία της, σύμφωνα με τον οποίο, οφείλει να δει τι είναι  προς το συμφέρον του Βελιγραδίου, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει διαρκώς τις πολιτικές της σχετικά με τη διεύρυνσή της.



«Δεν πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν. 

Οι προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής αλλάζουν,  και μόνο η προστασία των Σέρβων, οπουδήποτε και αν ζουν και η προστασία της Δημοκρατίας Σέρπσκα είναι αμετακίνητες προτεραιότητες (για το Βελιγράδι)», δήλωσε ο Βουλίν.


Μίλησε επίσης για τον πρόεδρο της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λέγοντας  ότι το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα δεν θα του επιτρέψει να παραιτηθεί ως πρόεδρος επειδή θα ήταν μια ανεύθυνη κίνηση στον πολιτικό σχηματισμό καθώς και στους υποστηρικτές του (Σημείωση Ο Αλεξάνταρ Βουλίν είναι ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κινήματος).


Σύμφωνα με τον Βουλίν η Σερβία αποφάσισε να δώσει την ηγεσία στον Βούτσιτς σε μια εποχή που «αποφασίζεται η μοίρα του λαού για επόμενα 100 χρόνια».


focus-news.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr