Βίντεο- Οι μισθοφόροι του Ερντογάν από τη Συρία στο αεροπλάνο προς την Τρίπολη


(βίντεο)

Ιανουάριος 18, 2020. 18:51


 Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία,  αποκάλυψε το Σάββατο έναν μεγάλο αριθμό μισθοφόρων της Συρίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στη Λιβύη, αεροπορικώς,  σε μια εποχή που τα δημοσιεύματα εντείνονται για τον ύποπτο ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη.



Το Παρατηρητήριο ανέφερε  ότι ο αριθμός των μισθοφόρων από τη Συρία  που εστάλησαν στη Λιβύη ανήλθε σε 3660 άτομα, μια νέα αύξηση που υποδηλώνει την επιμονή της Τουρκίας για τετελεσμένα και συνέχιση της στρατιωτικής παρέμβασης στη χώρα της βορείου Αφρικής, που έχει προκαλέσει αρκετές περιφερειακές και διεθνείς επικρίσεις.


Από την άλλη πλευρά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που συνδέονται με τη συριακή κυβέρνηση και άλλα με την αντιπολίτευση,  δημοσίευσαν ένα βίντεο κλιπ με τους μισθοφόρους που ανήκουν σε φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές της Συρίας, σε επιβατικό αεροπλάνο ενώ κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα της Λιβύης στην Τρίπολη.


Ωστόσο το αραβικό Sky News ( Σημ. Β.Π. από όπου το αντλούμε),  δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.


Το βίντεο των μισθοφόρων της Συρίας, παρουσιάζει μαχητές σε ένα αεροπλάνο και λέγεται ότι πρόκειται για αεροπορική γραμμή από Τουρκία προς τη Λιβύη, άγνωστης ημερομηνίας.


Εάν το βίντεο είναι πραγματικό και δείχνει ότι οι μισθοφόροι μεταφέρονται από τη Συρία στη Λιβύη, τότε επιβεβαιώνονται οι αναφορές που ακολουθούν το βίντεο,  ότι οι μισθοφόροι αυτοί υπέγραψαν  συμβάσεις για έξι μήνες με μηνιαίο μισθό 2.000 δολάρια για χίλια άτομα, ποσό ίσο με 40 φορές του μισθού που λάμβαναν από την Τουρκία στη Συρία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr