Ρώσος εμπειρογνώμονας: Οι ομάδες του Σάρατζ χειρότερες από τους ληστές που ανέτρεψαν τον Καντάφι



Ιανουάριος 24, 2020. 15:40

Παρά την εκεχειρία που ανακοινώθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας στις 12 Ιανουαρίου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των συμμοριών που ελέγχονται από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης.


 Έτσι, τη νύχτα 21-22 Ιανουαρίου, Σύριοι μαχητές, που μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη από την Τουρκία, πραγματοποίησαν ένα πραγματικό χάος στη μητροπολιτική περιοχή του Άιν Ζάρα.

Με την άφιξή τους, λήστεψαν κατοίκους και σκότωσαν δύο πολίτες.


Μια άλλη συμμορία, αποτελούμενη από επτά μαχητές που μιλούσανε τη συριακή διάλεκτο της αραβικής και κάποιος που μιλούσε μη αραβικά (μάλλον τουρκικά), λεηλάτησαν ένα σπίτι στην περιοχή  Σαλάχ αντ Ντινς της πρωτεύουσας της Λιβύης.


Στην επόμενη ληστεία καθώς συνέχισαν,  τραυματίστηκε ένας πολίτης. Σύμφωνα με μάρτυρες του εγκλήματος, οι τζιχαντιστές που μεταφέρθηκαν από τους Τούρκους στη χώρα, έσυραν τον πολίτη στο δρόμο και τον ξυλοκόπησαν λόγω άρνησής του (στη ληστεία).


Τρομοκράτες της Συρίας μόλις έφθασαν, κοντά στο αεροδρόμιο Μιτίγκα,  επιτέθηκαν σε Λίβυους πολίτες . Άρχισαν να πυροβολούν και κατάσχεσαν ένα αυτοκίνητο Ι.Χ..


 Και όλη αυτή η φρικαλεότητα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των επίσημων δηλώσεων της κυβέρνησης της Τρίπολης σχετικά με την υποτιθέμενη επιθυμία της για ειρήνη, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.


Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας  Γιούρι Κνουτόφ, σχολιάζοντας την κατάσταση στη Λιβύη, σημείωσε την αδυναμία και την απροθυμία της κυβέρνησης Σάρατζ να συμβάλει στην ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα.


«Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα είναι ένα καθαρά διακοσμητικό σώμα που δεν μπορεί να εδραιώσει την εξουσία στη χώρα. Όσοι βρίσκονται στην εξουσία στην Τρίπολη είναι ακόμη χειρότεροι από εκείνους τους ληστές που κάποτε δολοφόνησαν τον Μουαμάρ Καντάφι σε σχέση με τη χώρα τους και τους λαούς της,  όπως και στην Ουκρανία, όπου οι Ναζί τραβάνε τον πρόεδρο όπου θέλουν. Έτσι γίνεται και στην Τρίπολη.


Σε αντίθεση με τον Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει πλήρως  τις δικές του ομάδες και είναι ακριβώς οι δυνάμεις του αντιπροσωπεύουν τον στρατό που ενδιαφέρεται μόνο για την ενότητα του κράτους ", δήλωσε ο Κουντόφ.


nation-news.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr