Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη ιδρύτρια Ισλαμικού Ιδρύματος που απειλούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες




Ιανουάριος 7, 2020. 21:26

Πρίστινα.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε την Ικμπάλε Μπερίσα -Χουντούτι σήμερα, έπειτα από απειλές που εξέφρασε δημόσια κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, Νταούτ Χότζα δήλωσε ότι η σύλληψη της Μπερίσα – Χουντούτι έγινε από Διεύθυνση κατά της Τρομοκρατίας της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.


Η Μπερίσα – Χουντούτι που είναι ιδρύτρια  Ισλαμικού Ιδρύματος στην Πρίστινα, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωση στην οποία έγραφε ότι ο Ιρανός στρατηγός δεν θα πεθάνει ποτέ. Μάλιστα, μετά τις αντιδράσεις των ακολούθων του που δεν συμφωνούσαν με τις απόψεις του, αποφάσισε να διαγράψει μερικές από αυτές.


Αναδημοσίευσε μάλιστα ένα άρθρο του BBC που έλεγε ότι αναμένεται εκδίκηση για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού.

«Στις 07.01.2020, η Διεύθυνση Αντιτρομοκρατίας της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, σε συνεργασία με τις ειδικές δυνάμεις και βάσει της εντολής των αρμόδιων δικαστικών αρχών, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το σπίτι της υπόπτου. Η ύποπτος ανακρίθηκε από την αστυνομία και με εντολή του Εισαγγελέα της Ειδικής Εισαγγελίας απεστάλη για κράτηση 48 ωρών μέχρι να ληφθεί νεότερη απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου.


lapsi.al
--
Σ.Μ.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr