Κατάπαυση του Πυρός στη Λιβύη- Χαιρετίζει την κοινή απόφαση ο ΟΗΕ



Ιανουάριος 12, 2020. 08:52

Βεγγάζη.

Η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη καλωσόρισε την ανακοίνωση της Κατάπαυσης του Πυρός και της παύσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης και την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, που επιτεύχθηκε έπειτα από έντονες διπλωματικές προσπάθειες.



Σε δήλωσή της η Αποστολή, σύμφωνα με λιβυκό δημοσίευμα, εξέφρασε την επιθυμία της όλες οι πλευρές «να  δεσμευθούν πλήρως για την κατάπαυση του πυρός και να ανοίξουν το δρόμο για ειρηνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση όλων των διαφορών μέσω του διαλόγου μεταξύ του Εθνικού Στρατού και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας».


Προσθέτει: «Εκφράζουμε την πλήρη ετοιμότητά μας να στηρίξουμε τους Λίβυους και να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για βρούμε μια ειρηνική και τελική λύση στην κρίση».


Την δωδεκάτη νυχτερινή ώρα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία στη Λιβύη, την οποία ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρ.Τ. Ερντογάν συμφώνησαν στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής τους στη Κωνσταντινούπολη την περασμένη Τετάρτη.


alwasat.ly


--
Α.Β.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr