Λιβύη: Έκκληση στον Ακίλα Σάλεχ να παρέμβει στην κρίση εξαγωγής πετρελαίου




Ιανουάριος 18, 2020. 20:33

Βεγγάζη.

Το Σάββατο, ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου, Μουσταφά Σουναλάχ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Ακίλα Σάλεχ να παρέμβει για να ακυρώσει την απόφαση για το κλείσιμο των πετρελαϊκών λιμανιών και των πετρελαιοπηγών στις κεντρικές και στις ανατολικές περιοχές.



Στη έκκληση του υπογραμμίζει  την ανάγκη έκδοσης κατευθυντήριων οδηγιών για την άμεση απόσυρση αυτών των αποφάσεων και την ακύρωσή τους για το δημόσιο συμφέρον.


Η Εθνική Εταιρεία τονίζει ότι η κρίση στις εξαγωγές πετρελαίου θα εμποδίσει την επιχείρηση να εκπληρώσει συμβάσεις με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες.


Σημειώνεται ότι οι τερματικοί σταθμοί στα ανατολικά της χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Χαλίφα Χαφτάρ σταμάτησαν την παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 800 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως και εκτιμάται ότι η χώρα θα χάνει 55 εκατομμύρια δολάρια ανά ημέρα.


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης διέταξε τις πέντε θυγατρικές της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας να σταματήσουν τις εξαγωγές από τα πεδία πετρελαίου και τα λιμενικά τερματικά.


Όπως σημειώνεται, η κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ στην Τρίπολη από τις εξαγωγές πετρελαίου είχε σημαντικά έσοδα.

libya24.tv

--
Α.Β.




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr