Ο πρόεδρος του λιβυκού Κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ στη Μόσχα



Ιανουάριος 12, 2020. 22:39

Κάιρο.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, έφυγε από το Κάιρο το απόγευμα της Κυριακής για τη ρωσική πρωτεύουσα, επικεφαλής αντιπροσωπείας Λίβυων πολιτικών.



Στη Μόσχα θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα του υπό το πρίσμα της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των πλευρών στη Λιβύη.


Σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα, ο Σάλεχ, τόνισε  το ρόλο της Αιγύπτου στην υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας και της κοινοβουλευτικής νομιμότητας της χώρας του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αιγυπτιακό Κοινοβούλιο.


Ο επικεφαλής  του γραφείου Τύπου του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, Αμπντέλ Χαμίντ αλ Σάφι, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Σάλεχ αναφέρθηκε στην απόρριψη από το λαό της Λιβύης της ξένης παρέμβασης και καταδίκασε με έντονο τρόπο την σύναψη των συμφωνιών της κυβέρνησης της Τρίπολης με την Τουρκία καθώς και την έγκριση τους από το τουρκικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες με την Τουρκία αποτελούν σαφή παραβίαση των διεθνών νομικών αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη.


Ο Σάλεχ συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη λιβυκή σκηνή.


Η Αίγυπτος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κατάπαυση του πυρός που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή μεταξύ του Στρατού της Λιβύης και των δυνάμεων της λεγόμενης αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και επιβεβαίωσε την υποστήριξη της σε μια συνολική λύση για την ασφάλεια της Λιβύης και την ασφάλεια των γειτονικών προς αυτήν χωρών της Μεσογείου, διατηρώντας η Λιβύη την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της.


masrawy.com

--
Α.Β.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr