Η Τουρκία δωρίζει υλικοτεχνικό εξοπλισμό στην αλβανική αστυνομία



Ιανουάριος 14, 2020. 17:48

Με την ευκαιρία της παράδοσης εξοπλισμού στην αλβανική αστυνομία ο υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Ερσόι, έφθασε στα Τίρανα, όπου παρέστη στην τελετή παράδοσης.



Ο Μεχμέτ Ερσόι στην ομιλία του, στην οποία παρευρέθηκε και ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα, Μουράτ Αχμέτ Γιορούκ και ο γενικός διευθυντής της αλβανικής αστυνομίας, Άρντι Βέλιου, εξέφρασε την ευχαρίστησή του που η επίσκεψή του στην Αλβανία έγινε με αφορμή της δωρεάν βοήθειας στην αλβανική αστυνομία.


«Έχουμε ένα δημοφιλές ρητό: «Η καρδιά δεν ζητάει ούτε τσάι ούτε σόμπα, ζητάει όμως αγάπη και σεβασμό». Για εμάς αυτή η τελετή είναι μια αιτία που μας ενώνει και ταυτόχρονα αυτή η συνάντηση είναι συνέχεια της αλληλεγγύης για να μένουμε ο ένας δίπλα στον άλλον, όταν έχουμε πάντα την ανάγκη των ανθρώπων της περιοχής μας», δήλωσε ο Ερσόι.


Αναφέρθηκε εναντίον της οργάνωσης του Φετιουλάχ Γκιουλέν και την χαρακτήρισε τρομοκρατική και ‘Ιό για το έθνος και τα άλλα κράτη’.
 Ο Τούρκος υφυπουργός επισήμανε ακόμη: 

"Σήμερα  έχουμε την πρώτο βοήθημα που η τουρκική κυβέρνηση έχει προετοιμάσει να υποστηρίξει υλικοτεχνικά την αλβανική αστυνομία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.


Η τουρκική βοήθεια περιλαμβάνει οχήματα, αέρια διάλυσης συγκεντρώσεων, διάφορα είδη αμυντικού εξοπλισμού, αλεξίσφαιρα γιλέκα καθώς και διάφορους άλλους εξοπλισμούς που θα χρησιμοποιηθούν από τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης.


Ο Άρντι Βέλιου ευχαριστώντας τον Τούρκο αξιωματούχο, δήλωσε σχετικά με τη βοήθεια:

«Έχουμε ένα σύνολο 6 θωρακισμένων οχημάτων και 10 οχημάτων Land Rover, καθώς και μια σημαντική βοήθεια με ειδικά ενδύματα, συμπεριλαμβανομένων καλυμμάτων κεφαλής, ασπίδων και άλλων στοιχείων, για να διευκολυνθεί η χρήση αυτών των υλικών», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα στην αλβανική.


aa.com.tr/sq


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr