Το γαλλικό αεροπλανοφόρο κατέγραψε τη μεταφορά όπλων της Τουρκίας στη Λιβύη



Ιανουάριος 30, 2020. 21:06

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ  κατέγραψε την Πέμπτη μια τουρκική φρεγάτα που συνόδευε ένα πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στην Τρίπολη, σύμφωνα με γαλλική στρατιωτική πηγή.



Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης  χαρακτήρισε το γεγονός ως «τουρκική εισβολή κατά παράβαση όλων των νόμων», μετά τη δημοσίευση εικόνων του φορτίου του πλοίου.


Η πηγή έδειξε ότι το φορτηγό πλοίο «Bana» που φέρει τη σημαία του Λιβάνου αγκυροβόλησε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, ενώ ο ιστότοπος «Marine Traffic» έδειχνε το πλοίο να πλέει την Πέμπτη το απόγευμα από τη Σικελία.

Οι δηλώσεις της στρατιωτικής πηγής ήρθαν μια μέρα μετά την κατηγορία από τον  Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν προς τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «δεν σέβεται τα λόγια του» σχετικά με τον τερματισμό ξένων παρεμβάσεων στη λιβυκή κρίση, ιδιαίτερα δε την αποστολή τουρκικών πλοίων που μεταφέρουν μισθοφόρους στη Λιβύη.


Κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε: «Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει τα τουρκικά πλοία που μεταφέρουν Σύριους μισθοφόρους που φτάνουν στο έδαφος της Λιβύης».


Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Αχμέτ αλ Μισμάρι περιέγραψε το τι συνέβη ως «τουρκική εισβολή που παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους και κανόνες και παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός», γράφει το αραβικό Sky News.
--
AB.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr