Η Παλαιστίνη στηρίζει τη Σερβία στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου





 Ιανουάριος 9, 2020. 22:01

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον επικεφαλής της διπλωματίας της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριάντ αλ Μαλίκι, ο οποίος επισκέπτεται τη Σερβία.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, ο Ντάτσιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που έδωσαν οι Παλαιστίνιοι στη Σερβία, ως μέλος σε διεθνείς οργανισμούς, μη ψηφίζοντας  για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου.


«Είμαστε ευγνώμονες στην Παλαιστίνη για την εδραιωμένη σε αρχές υποστήριξή της, σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο, και αυτή η υποστήριξη έχει μεγάλη σημασία, διότι η Παλαιστίνη εκτιμάται ιδιαίτερα όχι μόνο στον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά και από άλλες χώρες», δήλωσε ο Σέρβος διπλωμάτης.


Η Παλαιστίνιος διπλωμάτης Ριάντ Αλ Μαλίκι δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να δεχτούν καμία θέση που να μην συμβαδίζει με τη στάση της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο.


Ο Ντάτσιτς και ο Αλ Μαλίκι υπέγραψαν επίσης πολλές συμφωνίες συνεργασίας.


Ο Ντάτσιτς υπενθύμισε ότι η πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν από τις πρώτες που «αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος», ακόμη και πριν από ορισμένες αραβικές χώρες.


Το 2012, οι Παλαιστίνιοι πέτυχαν το καθεστώς ενός «κράτους παρατηρητή- μη μέλους» στα Ηνωμένα Έθνη.


Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν στο ψήφισμα.

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν ένα ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, με την πρωτεύουσα, την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ απορρίπτει αυτό το αίτημα.


lapsi.al, mfa.gov.rs,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr