Η Γαλλία ζητά επίσημα να συμμετάσχει στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο




Ιανουάριος 16, 2020. 17:29

Κάιρο.

Την Πέμπτη, το αιγυπτιακό υπουργείο Πετρελαίου δήλωσε ότι η Γαλλία έχει ζητήσει επίσημα την ένταξή της στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Ευρώπης.



Σε ανακοίνωση Τύπου, το υπουργείο αναφέρει ότι ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ εξέφρασε επίσης την επιθυμία της χώρας του να συμμετάσχει στο Φόρουμ ως μόνιμος παρατηρητής.


Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το αίτημα της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ήρθε κατά την Τρίτη υπουργική  συνάντηση του Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αιγυπτιακή  πρωτεύουσα.


Σύμφωνα με το Ρόιτερ, ο υπουργός πετρελαίου  Τάρεκ αλ Μούλα δήλωσε ότι τα αιτήματα των ιδρυτικών μελών του Φόρουμ θα εγκριθούν σύμφωνα με το καταστατικό του.


Η συμμετοχή στο φόρουμ, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2019, περιλαμβάνει την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή.


Οποιαδήποτε από τις ανατολικές μεσογειακές χώρες που παράγουν ή καταναλώνουν φυσικό αέριο ή χώρες διέλευσης μπορεί να συμμετάσχουν στο φόρουμ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αίγυπτος που είναι η έδρα του Φόρουμ, όπως σημειώνει η αραβική ‘Σκάι Νιουζ’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr