Σκόπια: Η κυβέρνηση μεριμνά για τη Σερβική Κοινότητα


Ιανουάριος 28, 2020. 08:58

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Όλιβερ Σπάσοβσκι παραβρέθηκε σήμερα (χθες) στην πανηγυρική συνεδρίαση της ακαδημίας που διοργανώθηκε για την Εθνική Ημέρα των Σέρβων στη χώρα – της εορτής του Αγίου Σάββα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της κυβέρνησης.



Την τελετή παρακολούθησαν, εκτός από τους εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας στη χώρα, και φιλοξενούμενοι από τη Δημοκρατία της Σερβίας και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς και το μέλος της προεδρίας της Β-Ε, Μίλοραντ Ντόντικ.


Ο Σπασόφσκι είπε στην ομιλία του ότι το έργο του Αγίου Σάββα δίνει έμπνευση εδώ και οκτώ αιώνες μετά το θάνατό του.


«Ο Άγιος Σάββας είναι ο ιδρυτής της ανεξάρτητης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πρώτος αρχιεπίσκοπος και ιδρυτής της βασιλικής λάβρας στη Μονή του Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. 

Ήταν εκπαιδευτικός, ιδρυτής σχολείων και νοσοκομείων, διπλωμάτης, συγγραφέας των πρώτων νόμων του σερβικού κράτους. 


Ο Άγιος Σάββας είναι επίκουρος υποστηρικτής όλων όσων ζητούν βοήθεια από τον Θεό μέσω αυτού, ένας μεσολαβητής και ένας συναινετικός μεταξύ των αδελφικών λαών και εθνών. 

Για αυτές τις αξίες του, ο Άγιος γιορτάζεται σήμερα. Τα μηνύματά του είναι τόσο δυνατά και τόσο αναγκαία στις μέρες μας. 


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό όταν τον γιορτάζουμε και αναφερόμαστε στο έργο του γιατί πιστεύουμε ότι θα  αποτελέσει παράδειγμα σε εμάς, εφαρμόζοντας τα μεγάλα μηνύματά του», δήλωσε ο Σπασόφσκι προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μεριμνά μέσα από διάφορα προγράμματα για τη σερβική κοινότητα στη χώρα.


vecer.mk



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr