Η Αϊάσα Καντάφι καλεί το λαό της Λιβύης να αποκρούσει την τουρκική εισβολή



Ιανουάριος 3, 2020. 19:57


Η Αϊάσα Καντάφι, κόρη του δολοφονηθέντος ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, κάλεσε το λαό της Λιβύης μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης Τζαμαχιρία, να εμποδίσει τη βεβήλωση της χώρας από τα τουρκικά στρατεύματα, μετά την έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο της πρότασης για αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.


«Όταν οι μπότες των Τούρκων στρατιωτών βεβηλώσουν το έδαφος της πατρίδας μας που είναι ποτισμένο από το αίμα των μαρτύρων μας, αν δεν υπάρχει κανείς μεταξύ  σας να αποκρούσει αυτήν την επιθετικότητα, αφήστε το πεδίο της μάχης στις ελεύθερες γυναίκες της Λιβύης και θα είμαι στην πρώτη γραμμή τους».


Το τουρκικό κοινοβούλιο χορήγησε την Πέμπτη εντολή ενός έτους για την τουρκική κυβέρνηση να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη. Αυτή η έντονη τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη έρχεται κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης, με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.


almarsad.co

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr