Σκόπια: Έκτακτα μέτρα λόγω μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης



Ιανουάριος 27, 2020. 20:29

Λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, θα είναι δωρεάν οι δημόσιες συγκοινωνίες, θα διακοπούν όλες οι εξωτερικές εργασίες και θα είναι ακριβότερη η στάθμευση των αυτοκινήτων στην πρωτεύουσα, περιλαμβάνονται σε μια σειρά εκτάκτων μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή από απόψε στις 18:00.



Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο των Σκοπίων, τα ανακοινωθέντα μέτρα έκτακτης ανάγκης και οι συστάσεις για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που θα τεθούν σε εφαρμογή σήμερα στις 6 μ.μ., είναι σύμφωνα με τον νόμο για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος η ποιότητα του αέρα έχει ξεπεραστεί επί δύο διαδοχικές ημέρες πάνω από το νόμιμα καθορισμένο ελάχιστο, δηλαδή πάνω από 175 μg / m3 στους σταθμούς μέτρησης στο Κάρπος και Λισίτσε.


Όλες οι κατασκευαστικές δραστηριότητες των εργοταξίων που υπάγονται στη δικαιοδοσία των δήμων της πρωτεύουσας διακόπτονται και όλοι οι δήμαρχοι καλούνται να τερματίσουν τις κατασκευαστικές δραστηριότητες των εργοταξίων που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους. Το κόστος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης διπλασιάζεται από αυτό το σημείο μέχρι την άρση των έκτακτων μέτρων.


Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται κατάσταση ανάγκης λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη των Σκοπίων.


ΜΜΕ Σκοπίων

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr