Η Σομαλία καλεί την Τουρκία για έρευνα πετρελαίου στα ύδατα της



Ιανουάριος 20, 2020. 22:03


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε ότι η χώρα του έλαβε πρόσκληση από τη Σομαλία για να διερευνήσει για πετρέλαιο στα ύδατα της.



Αυτό δήλωσε προς τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το Βερολίνο στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση της ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Λιβύη, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.


Η Τουρκία έχει καταστεί σημαντικός χορηγός βοήθειας στη Σομαλία μετά από το λιμό στην αφρικανική χώρα το 2011, όπως αναφέρει το Reuters International.


Τούρκοι μηχανικοί βοηθούν στην κατασκευή οδών στη Σομαλία και Τούρκοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν τους  Σομαλούς στρατιώτες στο πλαίσιο των προσπαθειών για την οικοδόμηση του Σομαλικού στρατού.


"Υπάρχει μια προσφορά από τη Σομαλία, λένε: Υπάρχει πετρέλαιο στις θάλασσες μας και αφού κάνετε αυτές τις επιχειρήσεις με τη Λιβύη, μπορείτε να τις κάνετε και εδώ", ανέφερε ο Ερντογάν.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς ... έτσι θα ετοιμαστούμε για τις επιχειρήσεις μας εκεί», πρόσθεσε.


Turk Press


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr