Η Βουλγαρία έχει ακόμη το 'πΓΔΜ' στους συνοριακούς σταθμούς της





Ιανουάριος 30, 2020. 22:17


Σκόπια.

Ένα χρόνο μετά την αλλαγή ονόματος στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, οι βουλγαρικές αρχές στη διέλευση των συνόρων Γκιουέσεβο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το παλιό όνομα "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας", ανέφερε ο βουλγαρικός εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός (BNR).



«Η νέα ονομασία ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του συνοριακού σημείου διέλευσης, επιβεβαιώνει ο τελωνειακός υπάλληλος του βουλγαρικού σταθμού διέλευσης Γκιουέσεβο.


Επίσης, τα οδικά σήματα στο δρόμο Κιουστέντιλ- Γκιουέσεβο  δεν έχουν αλλάξει.

 Το Περιφερειακό Γραφείο Συντήρησης Οδικού Δικτύου του Κιουστεντίλ δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση για το αν θα δημιουργηθούν νέες οδικές πινακίδες με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.


Ωστόσο, έχει το νέο όνομά της σε διάφορα σημεία της διασυνοριακής περιοχής και χρησιμοποιείται επίσης στο ηλεκτρονικό σύστημα για την έκδοση βινιέτας για ταξίδια μέσω της Βουλγαρίας, αναφέρει η BNT.


fokus.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr