Δυτικές Υπηρεσίες: Η Τουρκία εμπλέκεται σε κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο



Ιανουάριος 27, 2020. 21:29

Τρεις ανώτεροι υπάλληλοι Δυτικών Υπηρεσιών Ασφάλειας δήλωσαν ότι μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεων εναντίον κυβερνήσεων και οργανισμών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή βρίσκονται χάκερ που εργάζονται για την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με το αραβικό Sky News.



Το δημοσίευμα που επικαλείται το Ρόιτερ, οι επιθέσεις των χάκερ πιστών στην τουρκική κυβέρνηση στοχεύουν σε 30 ιδρύματα και προσωπικότητες, όπως υπουργών και πρεσβειών καθώς και υπηρεσιών ασφαλείας.


«Μεταξύ των θυμάτων, το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στην ιρακινή κυβέρνηση», σημειώνεται.
Με τις επιθέσεις αυτές οι χάκερ έχουν τη δυνατότητα απόκτησης παράνομης πρόσβασης σε δίκτυα κυβερνητικών υπηρεσιών και άλλων οργανισμών.


Δύο Βρετανοί αξιωματούχοι και ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η δραστηριότητα αυτή φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα επιχείρησης κατασκοπείας στο Διαδίκτυο που υποστηρίζεται από την Άγκυρα  για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων.


Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε τρία στοιχεία:

 την ταυτότητα των θυμάτων και των χωρών τους, που περιελάμβανε χώρες με πολιτική γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας,

δεύτερον, ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που υποστήριξε η Τουρκία,

τρίτον, τις πληροφορίες που περιέχονται στις εκτιμήσεις των πληροφοριών.


--

Α.Β.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr