Η Τουρκία θα δημιουργήσει στρατιωτική βάση κοντά στην Τρίπολη



Ιανουάριος 31, 2020. 22:56

Εντατικές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν από την Τουρκία με την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ  για να δημιουργήσει μια μίνι στρατιωτική βάση κοντά στην πρωτεύουσα της Τρίπολης, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, σύμφωνα με την Al Arabiya,  η οποία θα περιλαμβάνει ειδικές τουρκικές δυνάμεις, καθώς και ναυτικές δυνάμεις, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.


Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ διαπραγματευόταν να αγοράσει στρατιωτικά και άλλα αεροσκάφη από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι Τούρκοι πιλότοι είχαν φθάσει πριν από λίγες ώρες στην Τρίπολη.


Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Σάρατζ σε συνεργασία με τα στοιχεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας μετέφεραν λαθραία χρηματικά ποσά από τη Λιβύη στην Τουρκία.


Τα νέα για την ίδρυση της μίνι στρατιωτικής βάσης έρχονται εν μέσω παρακολούθησης του γαλλικού αερομεταφορέα Charles de Gaulle, ενός φορτηγού πλοίου που έφτασε στην Τρίπολη συνοδευόμενο από την τουρκική φρεγάτα την αυγή της Τετάρτης, με στρατιωτικό εξοπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα.


Ένα γεγονός που αναφέρθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατηγορώντας την Τουρκία για τη μη τήρηση των υποσχέσεών του στη Διάσκεψη του Βερολίνου,  παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από έναν εκπρόσωπο του εθνικού στρατού.


Η υποδοχή στρατιωτικής υποστήριξης από την Τουρκία στην κυβέρνηση Αλ Σάρατζ ήταν μέρος της ενημέρωσης του απεσταλμένου του ΟΗΕ Γκασάν Σαλαμέ, ο οποίος αναφέρθηκε στην άφιξη χιλιάδων ξένων μαχητών και την εξάπλωσή τους σε περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις του Σάρατζ στην Τρίπολη.


Ewan Libya


--
Α.Β.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr