Συνάντηση Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη με Χαφτάρ και αλ Σάρατζ




Ιανουάριος 20, 2020. 18:30


Η αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη, με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, αναφέρθηκε  σε συναντήσεις με τους επικεφαλής των δύο αντιμαχόμενων κομμάτων.



«Μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου, ο πρέσβης Ρίτσαρντ Νόρλαντ συναντήθηκε με τους Αλ Σάρατζ και Χαφτάρ σε χωριστές συναντήσεις χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί.
»Στόχος των συναντήσεων  είναι να γνωρίσει τις εντυπώσεις τους σχετικά με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης».


Συνεχίζει:


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες  θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην υποστήριξη των προσπαθειών που έχουν αναλάβει τα Ηνωμένα Έθνη για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου».


Στη συνάντηση του Βερολίνου συμμετείχαν ηγέτες και εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Κίνας, της Γερμανίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αλγερίας και του Κονγκό, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αφρικανική Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο.


Οι συμμετέχοντες εξέδωσαν μια τελική δήλωση με την οποία ζητούσαν την ενίσχυση της εκεχειρίας στη χώρα, τη διακοπή των επιθέσεων στις εγκαταστάσεις πετρελαίου, τη δημιουργία μιας ενιαίας στρατιωτικής δύναμης στη Λιβύη και την απαγόρευση της προμήθειας όπλων στη Λιβύη.


Από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η Λιβύη έχει δει συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της κυβέρνησης συμφωνίας που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τρίπολης στα δυτικά της χώρας και του εθνικού στρατού που υποστηρίζεται από το κοινοβούλιο στα ανατολικά, ο οποίος επιδιώκει να απελευθερώσει την πρωτεύουσα από αυτό που περιγράφει ως « κατάληψη από τρομοκρατικά στοιχεία», γράφει η Libya Akhbar.


libyaakhbar.com


Α.Β.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr