Λιβύη: Ο εθνικός στρατός ανακοίνωσε εμπάργκο κατά της Τρίπολης



Ιανουάριος 22, 2020. 21:32

Βεγγάζη.

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης, στρατηγός Αχμέτ αλ Μισμάρι, ανακοίνωσε την πλήρη ενεργοποίηση του εμπάργκο εναντίον της Τρίπολης, επισημαίνοντας ότι η ζώνη αποκλεισμού ξεκινά από την πόλη Γκαριάν και δια μέσου της πόλης Ταρχούνα καταλήγει στις ακτές, περιλαμβάνοντας σε αυτήν και το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης.



Σε ανακοίνωσή του στη σελίδα του Facebook, ο Αλ Μισμάρι δήλωσε ότι η Γενική Διοίκηση, όταν ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός στις 12 Ιανουαρίου, απαιτούσε μόνο σεβασμό από την άλλη πλευρά της εκεχειρίας, αλλά αυτό δεν συνέβη, καθώς «τα αεροπλάνα μας έβλεπαν τη μετακίνηση ομάδων τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους (ISIS) να καθοδηγούνται από Τούρκους πράκτορες στα νοτιοδυτικά της Λιβύης".

Πρόσθεσε:

 «Σταματήσαμε τις πτήσεις κατόπιν εκκλήσεων της διεθνούς κοινότητας, των  Αράβων αδελφών και των  Ρώσων φίλων,  τις σταματήσαμε άνευ όρων, αλλά, είδαμε ότι η περιοχή έγινε πηγή μεταφοράς τρομοκρατών, όπλων και εξοπλισμού και όχι για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως είχε αναφερθεί», είπε ο Μισμάρι.


alwasat.ly


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr