Τα Εμιράτα στέλνουν όπλα στον Χαφτάρ μέσω της Αιγύπτου



Ιανουάριος 24, 2020. 21:45

Ο ιστότοπος «Υποθέσεις των Εμιράτων» επιβεβαίωσαν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν μεγάλη αποστολή όπλων στον εγκληματία πολέμου Χαλίφα Χαφτάρ μέσω της Αιγύπτου, σημειώνει λιβυκό δημοσίευμα προσκείμενο στην κυβέρνηση Αλ Σάρατζ που εδρεύει στην Τρίπολη.



Ο ιστότοπος αναφέρεται – συνεχίζει το δημοσίευμα- σε αιγυπτιακές πηγές που εμπλέκονται στο πρόβλημα της Λιβύης λέγοντας ότι μεγάλες αποστολές όπλων έφθασαν στα αιγυπτιακά σύνορα όπου βρίσκονται οι δυνάμεις του Χαφτάρ, του οποίου ο στρατός ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο για να καταστρέψει την Τρίπολη, όπως σημειώνεται.


Σύμφωνα με τις πηγές η αποστολή των όπλων που εστάλη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω της Αιγύπτου είναι για να οπλίσουν μια μεγάλη παρτίδα εθελοντών από την περιοχή Ταρχούνα.


Ο ιστότοπος αναφέρει ότι η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκουν να ενισχύσουν την παρουσία των δυνάμεων του Χαφτάρ και των πιστών σε αυτόν,  στους άξονες της μάχης γύρω από την πρωτεύουσα Τρίπολη σε περίπτωση που η Τουρκία ωθήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της να στηρίξουν την κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ, σημειώνει το δημοσίευμα του "ar.libya observer.ly".
--


Σημείωση:
Πράγματι, η σελίδα των Εμιράτων αναφέρεται στην αποστολή αυτή των όπλων μέσω της Αιγύπτου


Α.Β.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr