Άρση του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας- Αλβανίας ζητά πρώην μέλος του Κογκρέσου



Ιανουάριος 21, 2020. 22:00

Ο Τζόζεφ Ντιογκοάρντι, πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου και πρόεδρος της Αμερικανο-Αλβανικής Ένωσης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία ζητά την κατάργηση της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Ντιογκοάρντι αναφέρει ότι το ελληνικό διάταγμα αριθμ. 2636/1940 σχετικά με την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, αποτελεί  επείγον ζήτημα ζωτικής σημασίας για το λαό της Αλβανίας, την ειρήνη και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ότι δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω «διαπραγματεύσεων», «πακέτου» ή κάποιο άλλο πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ των δύο χωρών.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμπόλεμη κατάσταση που υπάρχει με την Αλβανία αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποτελεί παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
--
(Σημείωση Β.Π. : Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Ντιογκοάρντι κατάγεται από τους Αμπερές της νότιας Ιταλίας και μάλιστα, οι πρόγονοί του ήταν στρατιωτικοί του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη που πήγαν να βοηθήσουν το βασίλειο της Νάπολης το 1461)



telegraf.al

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr