Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κάιρο: Συνελήφθησαν ένας Τούρκος και μέλη της ‘Μουσουλμανικής Αδελφότητας’Ιανουάριος 16, 2020. 18:07
Κάιρο.
Η αιγυπτιακή ανώτατη Αρχή Κρατικής Ασφάλειας ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες την Πέμπτη  σε διαμέρισμα Τούρκου εκπροσώπου τουρκικών ΜΜΕ, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας,  όπου συνελήφθη ο ίδιος μαζί με άλλα τρία μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.Η αστυνομία κατηγορεί τα μέλη της ομάδας για προετοιμασία «αρνητικών δημοσιευμάτων με ψευδείς και κατασκευασμένες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές, οικονομικές, ασφαλιστικές και νομικές συνθήκες στην Αίγυπτο και την αποστολή αυτών στην έδρα της υπηρεσίας στην Τουρκία, με σκοπό τη στρέβλωση της εικόνας της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».


Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο Τομέας Εθνικής Ασφάλειας του Υπουργείου μπόρεσε να εντοπίσει μια τουρκική ομάδα πληροφόρησης των ΜΜΕ σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Μπαμπ αλ Λουκ στο Κάιρο.


Η δήλωση του υπουργείου  αναφέρει ότι ο Τούρκος πολίτης, Ιντογάν Οσμάν Καλάκ και ορισμένα τουρκικά και μουσουλμανικά στοιχεία κατάφεραν να αναλάβουν την έδρα της ηλεκτρονικής επιτροπής στη χώρα.


Το υπουργείο Εσωτερικών πρόσθεσε  ότι «αφού έλαβε άδεια από την Ανώτατη Εισαγγελία Κρατικής Ασφάλειας επενέβη στην έδρα της ομάδας». Συνελήφθη ένας Τούρκος υπήκοος και δύο αδέλφια.


Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το αραβικό ‘Sky News’,  βρήκαν επίσης πολλούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάποια χρηματικά ποσά σε τοπικά και ξένα νομίσματα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr