Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Βουλγαρία: «Ξεκίνησε η κατάρτιση των πιλότων των F-16 που θα εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ»
Ιανουάριος 13, 2020. 20:47

Σόφια.

Εκπαιδευτικές πτήσεις για τα μελλοντικά μαχητικά πολλαπλών χρήσεων, ξεκίνησε στη βάση εκπαίδευσης της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας «Γκεόργκι Μπενκόφσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.Τα εκπαιδευτικά μαθήματα ξεκίνησαν σήμερα αρχικά με εκπαίδευση σε αεροσκάφος L-39 ZA σε πιλότους που προορίζονται να μεταβούν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-16.


Οι πιλότοι θα διδαχθούν πρώτα θεωρία των πτήσεων επί ένα μήνα και θα γίνουν δεκτοί κατόπιν για εξάσκηση σε πτήσεις, αμέσως μετά τις εξετάσεις.


Οι εκπαιδευτές έχουν επιλεχθεί από το τμήμα μηχανικού της αεροπορίας,  καθώς και από το τεχνικό και διοικητικό της αεροπορικής βάσης, σημείωσε ο υπουργείο.


Η έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε σε τελετή στην οποία παρέστη ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας, πτέραρχος Τσάνκο Στόουκοφ, η διοίκηση της αεροπορικής βάσης και το διοικητικό προσωπικό της αεροναυτικής και της ασφάλειας, όπως σημειώνεται.


dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr