Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

Η Τουρκία συνεχίζει την κατασκευή εξαρτημάτων των F-35- Αδυναμία εξεύρεσης αντικαταστάτηΙανουάριος 16, 2020. 08:50

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα συνεχίσει να  συμμετέχει στο πρόγραμμα κατασκευής εξαρτημάτων των αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς μέχρι το τέλος του 2020, δηλαδή, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την εξαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών, γράφει η τουρκική ‘Turk Press’.Το δημοσίευμα επικαλείται τον ιστότοπο ‘Defense One’ που αναφέρει ότι οι επικεφαλής της αμερικανικής Άμυνας ήλπιζαν να βρουν εναλλακτικές αμερικανικές πηγές για όλες τις τουρκικές συνιστώσες μέχρι τον Μάρτιο, αλλά αποφάσισαν να επιτρέψουν στον κύριο ανάδοχο Lockheed Martin και στον κατασκευαστή κινητήρων Pratt & Whitney να εκπληρώσουν συμβατικές υποχρεώσεις με τις τουρκικές εταιρείες μέχρι το τέλος του έτους.


«Η πλειονότητα της αλυσίδας εφοδιασμού μας θα βγει από την Τουρκία μέχρι τον Μάρτιο του 2020», δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας για την Προμήθεια και την Τεχνολογία, Έλλεν Λόρντ, σε πρωινή ενημέρωση Τύπου στο Πεντάγωνο.


Πρόσθεσε ότι οι δύο εταιρείες, Lockheed Martin και Pratt, «έχουν έγκυρες συμβάσεις με τουρκικές εταιρείες που μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του έτους παρακάμπτοντας τις αρνητικές επιπτώσεις σε μια ομάδα παραγωγής συστημάτων. Διατηρούμε τη διαχείριση του προγράμματος για να μειώσουμε τις επιπτώσεις στην παραγωγή».


Πηγή στο πρόγραμμα παραγωγής μαχητών, δήλωσε ότι οι Τούρκοι κατασκευάζουν έξι βασικά στοιχεία του αεροπλάνου, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου και του συστήματος προσγείωσης, προσθέτοντας ότι η τιμή αυτών των εξαρτημάτων έχει ήδη καταβληθεί. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές εταιρείες που ασχολούνται με την αμυντική βιομηχανία διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη συνολική παραγωγή των F35. 

Μάλιστα, 10 τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν στην κατασκευή εξαρτημάτων για το πολεμικό αεροσκάφος, τα οποία είναι βασικά εξαρτήματα όπως το κέντρο των ατράκτων και ορισμένα εργαλεία προσγείωσης. 


Οι τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν σε περίπου 937 εξαρτήματα του αεροσκάφους, εκ των οποίων τα 400 κατασκευάζονται αποκλειστικά από τουρκικές εταιρείες, όπως το σύστημα απεικόνισης του πιλοτηρίου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr