Ο Χακάν Φιντάν επικεφαλής της MİT μηνύει ισραηλινή εφημερίδα



Ιανουάριος 29, 2020. 21:38

Μήνυση εναντίον του Παζίτ Ραμπίν, συντάκτη άρθρου στην προσκείμενη στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ισραηλινή εφημερίδα «Makor Rishon»,  κατατέθηκε από τον διευθυντή Ερσίν Όζελ στον Γενικό Εισαγγελέα του Εσκίσεχίρ, για «στόχευση του επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MİT), Χακάν Φιντάν».



Ο Όζελ διευκρίνισε ότι ο συντάκτης του ισραηλινού άρθρου παραπλανά την διεθνή κοινή γνώμη και δυσφημεί τον επικεφαλής της MİT, Χακάν Φιντάν.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Χακάν Φιντάν, από τον Ισραηλινό αρθρογράφο, εξομοιώθηκε με τον δολοφονημένο από τους Αμερικανούς, Ιρανό αξιωματούχο, Κασέμ Σουλεϊμανί.


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι και οι δύο – ο δολοφονηθείς Ιρανός και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών- διεξήγαγαν πολέμους εξ ονόματος της χώρας τους στο Ιράκ και τη Συρία.


«Είναι καιρός να εστιάσουμε την προσοχή μας στις συνωμοσίες του επικεφαλής της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών- MİT, τον Χακάν Φιντάν, ο οποίος είναι δίδυμος του Κασέμ Σουλεϊμανί που τώρα βρίσκεται κάτω από τη γη». 

Στο έντυπο συμπεριλήφθηκαν, μάλιστα, σκανδαλώδεις δηλώσεις, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


dunyabulteni.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr