Η Τουρκία πρότεινε στο ΝΑΤΟ να αξιολογήσει τη συμβατότητα των S-400 και F-35



Ιανουάριος 24, 2020. 15:16

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρότεινε τη δημιουργία ομάδας εργασίας του ΝΑΤΟ για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων ενσωμάτωσης του ρωσικού συστήματος S-400 στο αμυντικό σύστημα της συμμαχίας, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.



«Υπάρχει μια ανησυχία είναι ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και τα συστήματα S-400 είναι ασυμβίβαστα ... Ας δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας, το ΝΑΤΟ θα μπορέσει να το διερευνήσει αυτό. Ας αφήσουμε τους εμπειρογνώμονες να μελετήσουν αυτό το ζήτημα και να προβούν σε αξιολογήσεις»,  δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.


Μάλιστα,  σε συνάντηση πριν από λίγες ημέρες,  που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βερολίνο, δήλωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα βρίσκονται σε θέση να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για την αγορά  των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, παρά τις πιέσεις της Δύσης.


Ο Τσαβούσογλου  είπε ότι οι ενστάσεις  της Δύσης για την απόκτηση των S-400 προήλθαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και άλλων συμμάχων που επεδίωκαν να πωλήσουν δικά τους συστήματα αεράμυνας στην Άγκυρα.


Εξάλλου, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Μπόρις Ρόζιν, σε συνέντευξή του στο  Nation News,  εξήρε τη δήλωση του επικεφαλής του προσωπικού της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζούλιαν Μπαλ, ότι το πιο επικίνδυνο ρωσικό όπλο είναι το σύστημα αεράμυνας S-400.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr