Sana: Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν ισλαμιστές από την Χασάκα για να τους στείλουν στη Λιβύη



Ιανουάριος 2, 2020. 22:22

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν υπό τη διοίκηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στη βόρεια επαρχία της Χασάκα, εξακολουθούν να αποσύρουν δεκάδες τρομοκράτες από τα σημεία εξάπλωσή τους και τις προετοιμάζουν από το καθεστώς της Αδελφότητας του Ερντογάν για να πολεμήσουν στη Λιβύη σε μια περίοδο που αυξάνονται οι περιπτώσεις κλοπών και λεηλασιών ακινήτων και υποδομών  καθώς και απαγωγών αμάχων από τους τρομοκράτες», γράφει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας Sana.



Ανταποκριτής του SANA στην αλ Χασάκα ανέφερε ότι τρομοκρατικές ομάδες που διοικούνται από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής προετοιμάζουν 60 τρομοκράτες από τα χωριά και τις πόλεις της περιοχής Ρας αλ Άιν, ενώ οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προσπαθούν με στρατιωτικό προσωπικό να αντισταθμίσουν την έλλειψη.


Πηγές εξάλλου από την περιοχή ανέφεραν ότι έγιναν 6 δρομολόγια με δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέροντας ομάδα μισθοφόρων από δύο χωριά στην περιοχή Αμπού Ρασίν και κατευθύνθηκαν στην πόλη Ρας αλ Άιν για να τους μεταφέρουν να πολεμήσουν στη Λιβύη.


 Μάλιστα, χθες οι τρομοκρατικές ομάδες έκαψαν πολλά σπίτια στο χωριό Αλ Αρίσα, που βρίσκεται στην εθνική οδό Ρας αλ Άιν – Ταλ, και παράλληλα έφεραν από την Τουρκία 150 οικογένειες τρομοκρατών  που εγκαταστάθηκαν στα σπίτια των διωγμένων κατοίκων στην Ρας αλ Άιν.


 sana.sy

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr